blog |
Khitchakut
|
Zo ongeveer iedere tweede zaterdag is mijn schatje de hele dag bezig met het maken van pizza's. Ze vindt het leuk om te doen en ze verdient er een leuk zakcentje mee. Bovendien beginnen 'the locals' steeds meer de smaak te pakken te krijgen Jaah, er is meer voedsel dan enkel maar rijst! afbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeelding. Laatste edit 07-12-2019 08:53 |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
@Khitchakut: Heeft ze een gat in de markt ontdekt? Slimme dame! Hier is het élke zaterdag pizza maken, heerlijk! Maar ik smokkel wel, de bodem komt uit het koelvak van de supermarkt. |
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Wan maakt de bodem zelf, met de hand Wat betreft elke week, hier op het platteland vindt men de echte Thai! Als er geen rijst bij zit is het geen vreten! Maar langzaamaan beginnen ze Wan's bakkerskunsten te waarderen. Voor 1x per week is het nog niet rendabel maar eens per 2 weken is te doen. Ik heb ze niet geteld maar ik schat dat ze er vandaag een stuk of 20 heeft. Ik heb er al twee op, ik moet een beetje op mijn gewicht gaan letten |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
Ik vind het bewonderenswaardig, dat deeg maken en kneden vereist nogal wat kracht, zéker als het veel is. Vroeger deed ik het ook zelf, dat ging ook prima en het was ook maar een kleine hoeveelheid. Maar nu lukt het me niet meer om dat zware deeg te kneden en het is ook niet meer nodig. Voor nog geen twee euro kan ik een perfect deegje uitrollen, gemak dient de mens! Maar jouw Wan is een veelzijdige vrouw, houd haar in ere! |
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Vergeet niet dat ze voor ik haar leerde kennen ze al jaren in een bakkerij werkte. Toen we gingen samenwonen, inmiddels bijna 8 jaar geleden is ze gestopt in de bakkerij en heeft een klein bakkerijtje aan huis gehad. Die heeft ze verkocht toen we hierheen verhuisden dus alles bij elkaar heeft ze ik schat zo'n 15 jaar in de bakkerij gewerkt. Dus met de spierkracht in haar armen zit het wel goed En in ere houden? Euh, zeker, maar dat geldt wederzijds hoor! |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
|
|
Khitchakut
|
|
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
@Khitchakut: Nou het wordt er maar eentje. We zijn maar met ons tweetjes. En er gaat lekker vis op, vandaag. Leuk, foto's! Laatste edit 07-12-2019 09:44 |
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Is wél een grote Met olijven en salami, twee van mijn favorieten! Wat ik ook erg lekker vind op Pizza's zijn Artisjokken! Hmmmm, heerijk!! . Laatste edit 07-12-2019 09:48 |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
@Khitchakut: valt mee hoor. Ik heb geen gewone oven maar zo een kleine combioven. En het is het avondeten, niet bedoeld als tussendoortje. Flesje wijn erbij, wat wil een mens nog meer. Altijd een succes in huize Papsie en Mamsie! Die artisjokken heb ik ooit geprobeerd maar dat was geen succes. Dat had waarschijnlijk anders gemoeten maar dat heb ik niet meer gedaan. Ananas, champignons of tonijn, dat zijn hier de favorieten. Laatste edit 07-12-2019 09:56 |
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Ananas op Pizza? Laat mijn Italiaanse vrienden het maar niet horen! Die komen je persoonlijk kielhalen!! Zelf vind ik dat trouwens ook niet te vreten, ananas en pizza horen niet samen |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
|
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Echt? Die zoetigheid? Maar maakt natuurlijk niet uit hoor, je eet wat je lekker vindt. Ik lag daarnet in de slaapkamer wat te lezen, ik had al gegeten, zeg maar een soort bami. Komt Wan me net roepen, ze heeft een van mijn favoriete dingen gemaakt: "Gai Piauw Wan" dat zoveel betekent als 'kip in zoetzuur', kipfilet roerbakken in een zoetzure saus met wortel, kleine komkommers, tomaten, mais en (jawel), Ananas Ondanks dat ik al gegeten heb kon ik het niet laten een klein portie op te scheppen, ik vind dat zo lekker hé.. Zit met 1 hand te typen en met de andere te eten.. afbeelding. Laatste edit 07-12-2019 11:32 |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
@Khitchakut: Juist de combinatie tussen hartig en zoet is zo spannend. In Zweden wordt vaak bij de warme prak een flinke klodder cranberryjam gegeten. Ook heel vreemd maar wél verrassend lekker. Helaas zijn klodders jam voor mij verboden maar bij een prakkie spruiten was het onweerstaanbaar! |
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Weet je waar ik helemaal dol op ben maar ook slechts zeer zelden eet? Een krentenbol met pindakaas!! Oh, dat is lékker zeg ik je |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
|
|
Emmo Stamgast
WMRindex: 67.682 OTindex: 28.579
|
Is een kneedmachine, zo'n bak met kneedhaken, dan geen goed idee? Zo doet kokkie hier aan boord het. |
|
Khitchakut
|
@Emmo: Toen ze nog een bakkerij had hadden we natuurlijk zo'n machine maar zo gezegd, ze heeft de bakkerij van de hand gedaan en nu is het allemaal handwerk. Ze gebruikte de kneedmachine enkel voor de grotere hoeveelheden deeg, voor het sporadisch tarwebrood e.d. ging het ook toen gewoon met de hand. |
|
Khitchakut
|
Gisteren werd ik er nog maar weer eens aan herinnerd hoeveel pijn brandwondenslachtoffers moeten doorstaan. Ik wilde een eitje bakken en een stuk eierschaal viel in de pan. Nee hoor, niet even met spatel of vork uit de koekenpan gevist, Bertje kan dat wel met zijn vingers. Resultaat is dat ik de top van mijn wijsvinger tegen de bodem van de pan drukte en nu heb ik een prachtige brandblaar op mijn vingertop. Dat deed mij eraan denken hoezeer echte brandwondenslachtoffers moeten lijden. afbeelding |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
@Khitchakut: Auwwww! Vingertoppen zijn supergevoelig! Zo'n stukje eierschaal verwijder je overigens het best met dat stuk eierdop dat je nog in je hand hebt, daar kan je het zó mee wegscheppen. Mosterd na de maaltijd....... Laatste edit 08-12-2019 22:16 |
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Ach, ik ben eigenlijk oud genoeg om te weten hoe je dat moet doen lieverd, maar je kent dat wel, effe vlug doen, en daar ga je haastige spoed... Komt goed, heb erger doorstaan |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Mamsie: Ja, dat werkt als een tierelier! Net of het een magneet is, stukje eierschaal is zo weg! |
|
Khitchakut
|
@Mamsie: Een paar jaar geleden ging ik naar mijn huisarts om mijn bloedsuiker te laten controleren. De assistente deed dat, nou weet jij waarschijnlijk ook dat we al sedert jaar en dag aan de zijkant van de vingertop prikken omdat dit veel minder pijnlijk is. Nee hoor, deze (waarschijnlijk ongeschoolde) assistente prikte me recht op de vingertop en dermate diep dat ik bang was dat ze het bot raakte afbeeldingKolere! Dat deed vreselijk zeer zeg, tot wel 2 dagen later! Ik heb nog wel vaker bloed laten prikken bij mijn huisarts maar ik stond er op dat zij en niet de assistente bloed zou prikken! |
|
Khitchakut
|
Wan heeft zojuist Brownies gemaakt, met cashewnoten. Ze verkoopt ze voor 35 baht per stuk, (10x10cm ongeveer). Slimme meid, en ze zijn erg lekker! afbeelding |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.126
|
Inderdaad, slimme meid. En ze bakt ze bruin, dat is duidelijk. Maar wat is er met je oven aan de hand, met die onregelmatige buiging? |
|