WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -17 - laatste artikel 28-5 11:00 - 58232 artikelen - nu online 66 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2018
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 2 3 4 .... 291 292 293 [294] 295 296 297 298

SamuiAxes Off Topic shit

12-03-17 08:09:51
Lennox
Oudgediende


WMRindex: 6.916
OTindex: 1.333
@stora: Inderdaad, arrogantie en onbeschoftheid ten top. Dit had een stukje machtsvertoon moeten worden van Erdogan om aan iedereen te laten zien dat hij zich van niemand iets aantrekt en maling heeft aan verzoeken van het gastland. Nu hij daarin niet geslaagd is vervalt hij in ordinair schelden op een niveau waar de honden geen brood van lusten. Bepaald geen waardig gedrag maar typisch dat van een tiran.

12-03-17 08:46:50
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@stora: Weet je wat het is beste @stora. dat Nederland zou zeggen ik wil geen actie in Nederland hebben zou ik en vele andere Turken dat echt wel waarderen. Maar als Nederland aan de ene partij wel toestemming geeft en zelfs toelaat dat er daar een Nederlandse kamerlid erbij is en aan de andere partij verbiedt om een actie te voeren vindt ik dat net zo arrogant. En vertel nou niet dat dat niet zo is want dit is wel degelijk gebeurd. Dan kan ik wel begrijpen dat Erdogan ook hard uithaalt naar Nederland.

en dan de antwoord op je vraag. Ja het is democratisch dat Erdogan meer macht krijgt want het gebeurt op een democratische wijze of beweer je dat dat niet zo is?
Erdogan trekt geen macht naar zich toe deze referendum wou de Turkse bevolking 30 jaar geleden al houden maar hebben daar tot nu toe nooit de gelegenheid voor gehad. Nogmaals Erdogan trekt geen macht naar zich toe Erdogan krijgt de macht van de Turkse bevolking of niet dat moet op 16 april.

En nu over democratie in Turkije. Tijdens de regeringsperiode van de grootste partij die nu nee zegt tegen de wetswijzigingen en een heel lang periode daarna zelfs mochten er in vele overheidsinstanties en zelfs op scholen geen hoofddoeken gedragen worden. Er was een dienstplicht voor jonge Turkse mannen maar als je moeder of andere vrouwelijke familie leden op bezoek kwamen en ze hadden een hoofddoek om mochten ze niet naar binnen. Er is een tijd geweest dat alle Turkse mannen verplicht werd om een hoed te dragen. Er is een tijd geweest dat als je in de Turkse leger wou komen je moeder je vrouw of je zusjes geen hoofddoeken mocht dragen dat je vader streng in de gaten gehouden werd of hij wel of niet naar de moskee ging en nog veel meer van die DEMOCRATISCHE wanpraktijken werd uitgevoerd terwijl 99 procent van de Turkse bevolking Moslims zijn. Heb je daar iets over te vertellen?

12-03-17 09:11:16
stora
Stamgast


WMRindex: 10.552
OTindex: 1.234
@Heusdenaar,dat is toch binnenlandse politiek?
Waarom moet dat in Nederland?
Als Turken geinformeerd willen worden dan kan dat via alle soorten media.

Je vind het dus wel ok dat Erdogan ons (en jou en alle Turken die in Nederland wonen)
neerzet als Nazi"s.
Hij komt op mij over als een dreinerige kleuter die zijn zin niet krijgt en dan allerlei onzin gaat roepen.

12-03-17 10:02:26
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@stora: Ik keur het niet goed dat hij Nederland als een Nazi neerzet ik zeg ik kan wel begrijpen dat hij gefrustreerd is dat zijn tegenstanders wel acties mogen voeren en daar zelfs kamerleden bij zitten maar de vliegtuig van een minister mag niet landen. Wat zou jij ervan vinden als bijvoorbeeld Kuzu wel de Nederlanders in Turkije zou mogen toespreken en Wilders niet?


12-03-17 10:38:12
stora
Stamgast


WMRindex: 10.552
OTindex: 1.234
Die Kuzu, is van Denk?
Als hij dat is, dan is het een laffe hond.
Die heeft alle optredens gecanceld zodat hij geen moeilijke vragen hoeft te beantwoorden.
Als een land duidelijk aangeeft dat ze geen optreden van een ander land willen en dat dan via slinkse omwegen toch gebeurt dan getuigt dat niet van respect aan dat land.
Wilders is een politicus, en Turkije stuurt ministers. Dat is van een heel ander kaliber.

12-03-17 12:26:34
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@stora: Ik schrijf het nu voor de derde keer beste @stora als Nederlamd toestemming geeft voor het ene partij moet heg de andere partij ook de gelegenheid geven om zijn campagne te voeren

12-03-17 15:02:31
stora
Stamgast


WMRindex: 10.552
OTindex: 1.234
@Heusdenaar, het probleem ligt niet bij Nederland.
Turkije stuurt zijn ministers op een rondreis door Europa om zieltjes te winnen.
Ze waren in andere landen ook al niet welkom en waarom zou Nederland de deur open moeten zetten voor hun?
Het gaat er niet om wat er in het verleden gebeurt is, het gaat erom dat Nederland duidelijk te kennen heeft gegeven dat ze dit niet wou en dat ze toch kwamen.
En de Turkse consul heeft de Turken omgeroepen om vooral massaal aanwezig te zijn.
Maar Nederland zwichtte niet onder druk.
En je mag allerlei soorten redenen aanvoeren, maar het is compleet respectloos zoals Turkije met Nederland omging.
En ik sta compleet achter onze regering zoals ze het hebben aangepakt.

12-03-17 15:17:11
TheBoss
Senior lid

WMRindex: 470
OTindex: 103
Wnplts: het oosten
@Heusdenaar: Wat een verrassing, heusdenaar is het er wel weer mee eens dat er campagne voor een turkse dictator hier in Nederland gevoerd wordt.

12-03-17 15:19:01
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@stora:

*Pkk wat volgens de Navo een terreur groep is mag in NL meetings komen houden.
*de nee stemmers voor de referendum mogen meetings komen houden en wordt zelfs gesponsord door de NL overheid.
Maar zodra de turkse minister van buitenlandse zaken naar de turkse consulaat wilt, wordt alle regels door NL overschreden.
De turkse journalisten worden opgepakt en in de cel gezet doorde Nederlandse politie , en vervolgens durft de Nederlandse media nog te praten over de turkse journalisten die in Turkije destijds vast hebben gezeten.
WAAR is jullie vrijheid van meningsuiten dan?

en ten tweede Turkije de Nederlandse diplomaten netjes gevraagd om Turkije te verlaten vanwege de veiligheid en nu verteld meneer Rutte dat ze in Turkije moeten blijven en dat Turkije verantwoordelijk is over hun veiligheid. Dan behoren die diplomaten ook gewoon op te rotten

12-03-17 15:40:33
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@TheBoss: dictator? Akp was in de laatste verkiezingen met 49% de grootste partij. En tijdens de presidentsverkiezingen had hij 52% van de stemmen.

Noem eens 1 reden waarom je Erdogan een dictator vindt. Kom met 1 logische verklaring dat Erdogan een dictator is.

12-03-17 15:49:54
TheBoss
Senior lid

WMRindex: 470
OTindex: 103
Wnplts: het oosten
@Heusdenaar: Omdat bijvoorbeeld onder zijn leiding de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid flink ingeperkt is. En dat hij democratisch gekozen is is geen goed argument want hitler en hugo chávez zijn ook ooit democratisch gekozen. Erdogan is bezig om Turkije van een seculiere rechtsstaat te veranderen in een Islamitische dictatuur en dat referendum zal hem daar alleen maar bij helpen.

Laatste edit 12-03-2017 15:50

12-03-17 16:17:11
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@TheBoss: de vreihijd van meningsuiting en de persvrijheid ok. En de Turken die aangevallen zijn in Rotterdam? En de Turkse Journalisten die in Nederland nog steeds vast zitten?

Wist je trouwens dat er in Turkije tot zo'n 10 jaar geleden een hoofddoeken verbod was terwijl 90-95 procent van de bevolking Moslims zijn.

wist je dat er in Turkije een dienstplicht is maar tot zo'n 10 jaar geleden de familieleden van de militairen met een hoofddoek niet op bezoek mocht komen vanwege de hoofddoek. Terwijl 90-95 procent van de bevolking Moslims zijn?

Wist je dat tot een paar jaar geleden studenten met een hoofddoek de scholen en universiteiten niet binnen kwamen. Terwijl 90-95 procent van die studenten Moslims zijn.

Wist je dat Turkse mannen vroeger verplicht waren om een hoed te dragen zodat ze geen keppel konden dragen.

En dan noemen ze de regerings partijen van toen democratisch en Erdogan een dictator?
Als je een mening over dit onderwerp wilt geven verdiep je er dan ook in en bekijk het dan van beide kanten en niet vanaf je eigen standpunt. En vergeet niet dat 90-95 van de Turkse bevolking Moslims zijn en een Islamitische en Ottomaanse wetgeving willen hebben. Heb je daar iets op tegen?

12-03-17 16:40:00
TheBoss
Senior lid

WMRindex: 470
OTindex: 103
Wnplts: het oosten
@Heusdenaar: Wat de situatie 10 jaar geleden was in Turkije is helemaal niet van belang in deze hele discussie. Het gaat er nogmaals om dat Erdogan Turkije van een seculiere rechtsstaat in een Islamitische theocratie verandert, en als dat betekent dat de vrijheden van vrouwen wordt ingeperkt, dat persvrijheid en vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt, dat de democratie wordt afgebroken en dat Koerden nog meer worden onderdrukt heb ik daar inderdaad wat op tegen!

12-03-17 17:00:01
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@TheBoss: Wat hebben de Koerden nou hier mee te maken. En als de Turkse bevolking regeerd willen worden met de Islamirische en de Ottomaanse wetgeving heb jij en de rest vn Europa daar niets mee te maken. Als je beweert dat Turkije geen actie mag voeren in Nederland heb je vanuit Nederland ook de recht niet om je met de Turkse zaken te benoeien. En ainds wanneer staat de vrouwenrecht in Turkije onder druk daar was ik nog niet van op de hoogte

12-03-17 17:02:32
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@TheBoss: Wat de situatie eerder was is juist het middelpunt van deze discıssie je weet dus toch niet waar je het over hebt. Want die zaken wilt Erdogan juist veranderen.

12-03-17 17:16:37
TheBoss
Senior lid

WMRindex: 470
OTindex: 103
Wnplts: het oosten
@Heusdenaar: Ja nou ik wens je veel succes om voor dictator erdogan te stemmen en als het je zo nauw aan het hart gaat adviseer ik je dan ook om je Nederlandse paspoort in te leveren en lekker in Istanbul te gaan wonen!

12-03-17 18:08:25
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 2.957
OTindex: 55
@TheBoss: Ik woon niet in Istanbul maar in een andere Turkse stad is dat ook goed? Kijk dat is nou waar jullie sterk in ziijn "rot op naar je eigen land". Ik heb de Nederlandse nationaliteit nief van jou gehad dus zou ik hem ook nşet op jou advies in hoeven te leveren. Weet je hoeveel Nederlanders er in Turkije wonen? Haal jij ze even terug naar jullie "democratische" land?

13-03-17 23:49:44
SamuiAxe
Erelid


WMRindex: 3.150
OTindex: 675
@Heusdenaar:

Quote:
@SamuiAxe: Ben wel benieuwd naar je reactie over de uitzetting van een Turkse minister als niet gewenste vreemdeling en het niet laten landen van het vliegtuig van ee Turkse minister? Is dit democratisch?


Sorry voor de wat late reply, ik kom niet meer zo vaak als vroeger op WMR..

Er is een mooie Engelse uitspraak; "Let me pay you the respect of being blunt.."..

En dat is wat ik nu doe:

Ik heb in het verleden zo vaak met jou eindeloos gediscussieerd, geprobeerd je ervan te overtuigen dat Erdogan op weg is om een dictator te worden, (als hij dat inmiddels niet al is), en elke keer weer verzandden we in oeverloos welles/nietes. Om heel eerlijk te zijn: Ik heb je opgegeven! Niet als mens natuurlijk, maar jouw politieke opvattingen zijn dermate star en onwrikbaar dat je voor geen enkel argument, zij het van mij of anderen, gevoelig bent. Jij luistert niet naar wat mensen zeggen, je wacht tot iemand klaar is met praten om vervolgens met een hele rits opmerkingen te komen zonder echt in te gaan op wat er nou precies gezegd wordt. Begrijp me niet verkeerd, als persoon mag ik je nog steeds, maar politiek gezien ben ik moe gestreden. Ik hoop van niet, maar ik vrees dat je over enige tijd de gevolgen gaat ondervinden van Erdogans bewind..

Goed, los daarvan en in zijn algemeenheid, dus niet tegen jou @Heusdenaar:

Erdogan is een lul van de bovenste plank door Nederlanders met Nazi's te vergelijken! Hij mag gerust boos zijn en zijn mening hierover ventileren, prima, maar niet op deze bijzonder beledigende en onpolitieke manier.

Die minister werd om een reden geweigerd: Het was zijn missie om in Nederland de boel aan het schijten te maken en om de Turkse bevolking op te hitsen tegen Nederland.. Daarom is hij geweigerd, IMHO terecht!

Ikzelf was van plan om op Wilders te stemmen, inmiddels heb ik al enige tijd geleden besloten dat niet te doen. Ik ben het in menig opzicht eens met Wilders, maar niet met alles EN ik ben bang hoeveel xenofoben er voor de PVV op het pluche gaan zitten, en daar wil ik niet aan meewerken.

Maar ik hoop van ganse harte dat er na de verkiezingen een nieuwe, frisse wind door Nederland zal waaien! De oproerkraaiers die mensen en andermans bezittingen molesteren en de Nederlandse maatschappij proberen te ontwrichten mogen ze wat mij betreft de Nederlandse nationaliteit afnemen en linea recta terugsturen naar land van herkomst!

Het wordt tijd dat politiek Nederland zijn tanden laat zien!

.Laatste edit 14-03-2017 00:14

14-03-17 22:32:02
SamuiAxe
Erelid


WMRindex: 3.150
OTindex: 675
"De Turkse president Erdogan is opnieuw hevig tekeergegaan tegen Nederland. Op een bijeenkomst zei hij dat 'Turkije de Nederlanders nog kent van de slachting in Srebrenica'.

In de krant Hürriyet zei hij dat Nederlanders de slachting in Bosnië in 1995 aanrichtten. "We kennen ze van de slachting van Srebrenica, we kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8000 Bosniërs afmaakten."

Deze man heeft zijn feiten duidelijk niet op een rijtje: Het Nederlandse VN-bataljon was simpelweg te klein en te licht bewapend om te kunnen verhinderen dat de Bosniërs werden weggeleid, tot 4x toe heeft Luitenant-Kolonel Karremans om luchtsteun gevraagd, alle keren werd dit geweigerd.

Uiteindelijk werden zo'n 7000 Bosniërs afgevoerd, met de belofte van Mladic dat de jongens en mannen slechts geëvacueerd zouden worden, alle gedeporteerden bleken later echter vermoord of vermist. Hierbij waren zowel Mladic's soldaten als paramilitairen van de groep de Schorpioenen betrokken.

Niet een enkele Bosniër is door Nederlandse militairen geëxecuteerd! Men had simpelweg niet de militaire kracht om de deportatie te verhinderen.

Dat is toch een ietwat andere lezing dan die Erdogan geeft.. Overigens, meneer Erdogan, hoeveel Koerden heeft u inmiddels laten vermoorden?

.Laatste edit 14-03-2017 22:33

14-03-17 23:02:33
Emmo
Stamgast


WMRindex: 32.874
OTindex: 17.769
@SamuiAxe: Als ik het goed begrepen heb was deze toespraak van de heer Erdogan voor eigen publiek.
Ik kan me voorstellen dat als je voor eigen parochie preekt je jezelf wat meer vrijheden veroorloofd.

IMHO: Veel, heel veel geschreeuw, en na verloop van tijd maar weinig wol.
Vergelijk de situatie met Rusland, en daarvoor met Israël.

15-03-17 08:18:29
SamuiAxe
Erelid


WMRindex: 3.150
OTindex: 675
@Emmo: Iedere president/politicus met een beetje hersenen begrijpt best wel dat zijn woorden de wereld over zullen gaan, zeker tegenwoordig. Voor eigen parochie preken is er niet meer bij :nee

Ik ben dan ook niet bang voor represailles van Turkije, ik vind het enkel beledigend, meer niet..

15-03-17 08:36:08
stora
Stamgast


WMRindex: 10.552
OTindex: 1.234
Ik wens de Turken die gaan stemmen veel wijsheid toe.
Want ze leven hier en in andere landen in vrijheid, maar ze kunnen wel hun familie in Turkije met een dictator opzadelen.

15-03-17 08:55:19
Emmo
Stamgast


WMRindex: 32.874
OTindex: 17.769
@stora: Een democratisch gekozen dictator. Waar heb ik dat ook weer gehoord...

15-03-17 09:03:35
SamuiAxe
Erelid


WMRindex: 3.150
OTindex: 675
@Emmo: Komt vaker voor, pakt nooit goed uit :nee

15-03-17 13:47:21
TheBoss
Senior lid

WMRindex: 470
OTindex: 103
Wnplts: het oosten
@SamuiAxe: Op wie ga je nu stemmen dan?

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 291 292 293 [294] 295 296 297 298

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven