Mike (39) en Anne (34) Howard gooiden het roer vijf jaar geleden helemaal om. Ze verkochten bijna al hun spullen, zetten hun woning te huur, namen ontslag, trouwden en vertrokken op wat een van de langste huwelijksreizen ooit zou worden. Vijf jaar en vijftig landen later zijn ze nog altijd dolgelukkig met hun beslissing.

Het koppel uit New York wilde naar eigen zeggen niet wachten tot ze met pensioen zouden gaan om hun dromen na te jagen. ,,Dat leek ons een riskant plan, je weet maar nooit", aldus Mike tegen Independent en Washington Post. ,,Dus besloten we op reis te gaan nu we nog jong en gezond zijn."

In het begin gaven ze 37 euro per dag uit - inclusief vluchten, logies, eten en activiteiten. Ze leefden van hun spaargeld, maar al gauw wisten ze geld te verdienen tijdens hun reizen door hun tips te delen en lezingen te geven.

Het stel weet intussen rond te komen van 23 euro per dag. Hun avonturen zijn er niet minder om geworden. Hun doel, vijf jaar en vijftig landen is inmiddels bereikt, maar het stel is nog niet van plan om hun reisleven vaarwel te zeggen.