De trein vanuit Nijmegen naar Den Helder heeft in de nieuwe dienstregeling meerdere malen het eindpunt Den Helder niet gehaald. Daarover klagen reizigers bij de regionale omroep NH.

Als de intercity onderweg veel vertraging oploopt, wordt de trein bij Anna Paulowna uit de dienstregeling gehaald. Reizigers moeten daar dan wachten op de eerstvolgende trein die wel doorrijdt. Dat is sinds maandag al acht keer gebeurd.

De passagiers zijn verbijsterd en woedend over de gang van zaken. Het probleem zou ontstaan zijn door de nieuwe dienstregeling, die afgelopen maandag is ingegaan.

Jolanda woont in Anna Paulowna en heeft MS. Regelmatig moet ze naar het ziekenhuis in Den Helder. Sinds de nieuwe dienstregeling is het meerdere malen voorgekomen dat ze op een leeg station staat te wachten. "Ik heb het gevoel dat alles boven Alkmaar niet meetelt voor de NS", zegt ze. Ze vindt de situatie bizar.

Ook de Stadspartij Den Helder vindt de situatie onaanvaardbaar. De partij wil dat er snel wordt ingegrepen. Veel scholieren uit bijvoorbeeld Schagen zitten op het ROC in Den Helder. Sinds de nieuwe dienstregeling zijn ze al verschillende keren te laat gekomen.

Reizigersorganisatie Rover heeft direct aan de bel getrokken bij de NS. Vroeger stond er altijd een reservetrein bij Den Helder, maar die is bij de nieuwe dienstregeling geschrapt. De planners dachten dat die trein nooit gebruikt werd, terwijl dat wel het geval was.

In een reactie zegt de NS dat een nieuwe dienstregeling altijd wennen is, maar dat ze zeker naar dit probleem gaan kijken.