Is 2016 een rampjaar of een geluksjaar voor de Canadees Chris Flett? In mei raakte hij zijn hele hebben en houden kwijt in een bosbrand. En nu heeft hij 400.000 dollar gewonnen in een loterij.

"Het was een heel somber begin van het jaar", zegt Flett tegen het Canadese Global News. "Maar dit is een geweldig eind van 2016 voor mij en mijn familie." Flett verloor zijn huis in de branden rond Fort McMurray. Daarbij is een enorm gebied verwoest, waaronder 2400 huizen. Tienduizenden mensen werden geŽvacueerd.

Flett, die verzekerd was tegen brand, zegt dat hij zijn prijs gaat gebruiken om anderen te helpen. "Mijn broer is alles kwijt, hij was onverzekerd. Mijn moeders huis is verloren gegaan en zij was onderverzekerd."

De Canadees gaat ook een donatie doen aan een lokale hulporganisatie. "Toen we werden geŽvacueerd hebben zij honderden van ons onderdak geboden", zegt Flett. "Ze hebben ons gevoed, ze hebben twee maanden lang voor ons gezorgd. Zij zijn de eersten die ik nu ga helpen."

Niet al het geld gaat op aan liefdadigheid. Flett gaat in de winter met zijn gezin vakantie vieren 'ergens in een warm oord'.
Foto