Net als je denkt dat het niet erger kan, krijg je dit: een tv-show waarin 15 mannen en 15 vrouwen worden losgelaten in de Siberische wildernis. Bij -40 en tussen de wilde dieren moeten ze daar vanaf 1 juli negen maanden zien te overleven. Degenen die de eindstreep halen mogen 1,5 miljoen euro verdelen. De Hunger Games, maar dan echt dus.

In het gebied van 3 bij 3,5 kilometer hangen 2.000 camera’s en alle deelnemers hebben ook zelf een camera bij zich, zodat ze continu kunnen worden gevolgd. De beelden zijn overal ter wereld online te zien. En extra spelregel: alles is toegestaan. “Wij zijn niet verantwoordelijk als iemand verkracht of vermoord wordt. Dat staat duidelijk in een document dat de deelnemers van tevoren moeten ondertekenen”, stelt de bedenker van ‘Game2: Winter’.

Daar tegenover staat dat de deelnemers zich aan de Russische wet moeten houden dus als ze iemand vermoorden kunnen ze wel worden opgepakt. Maar het zal er heftig aan toe gaan. “Vergeet niet dat dit een echt bos is, met gevaarlijke dieren en insecten. Wie hulp nodig heeft, moet er rekening mee houden dat de helikopter een half uur nodig heeft om ter plaatse te komen. Wie wil stoppen, kan ten allen tijde op de ‘paniekknop’ drukken,” klinkt het.