De 359 passagiers van een vliegtuig van Air Asia hebben doodsangsten uitgestaan op hun vlucht van Australië naar Maleisië door technische problemen. De piloot riep daarbij tot tweemaal toe op om net als hijzelf te bidden voor een goede afloop.

Het lukte de piloot uiteindelijk om het toestel veilig aan de grond te krijgen in Perth. De Airbus A330 was 75 minuten onderweg naar Kuala Lumpur in Maleisië, toen een luide knal klonk en het toestel volgens passagiers hevig begon 'te schudden als een wasmachine'.

Vliegend op één motor duurde de terugreis naar Perth twee uur. Aan het einde werden de inzittenden ook gevraagd om de 'brace-positie' voor noodlandingen in te nemen. Niemand raakte gewond, al kregen sommige passagiers het te kwaad toen ze eenmaal weer op de grond stonden.

Volgens de website News.com.au stellen de Australische autoriteiten een onderzoek in. Ze willen onder meer weten waarom de piloot niet op het dichtstbijzijnde geschikte vliegveld was geland, in plaats van helemaal terug te vliegen naar Perth.