Een Amerikaanse man is veroordeeld voor een celstraf van zestien jaar omdat hij zeker 21 katten vermoordde. De 26-jarige Robert Farmer bekende dat hij in de herfst van 2015 de katten had ontvoerd en gemarteld. Volgens de openbare aanklager is de man een gevaar voor de maatschappij.

In september 2015 kwamen de eerste meldingen binnen van mysterieus verdwenen katten in de omgeving van Cambrian Park in San Jose. Het gerucht deed de ronde dat een man had geprobeerd twee katten in een rugzak te lokken, zo meldt de Mercury News. Een van de verdwenen katten wist te ontsnappen en werd later door een dierenarts behandeld voor 'een beet die niet afkomstig was van een dier' en voor een bloedende wond aan de kop.

Diverse poezen werden dood teruggevonden, twee van hen lagen in een vuilnisbak. En kat vertoonde volgens experts ook tekenen van seksueel misbruik, al bestaat daarover geen eensgezindheid onder de dierenartsen die de katten onderzochten.

Een van de ontvoeringen werd op bewakingsbeelden vastgelegd. Bewoners uit de buurt herkenden Robert Farmer. De celstraf is hoog, omdat de man geen enkel teken van berouw toonde en over weinig empathisch vermogen zou beschikken. Zijn persoonlijkheidsstoornis zou een gevaar voor de samenleving vormen.