Ooit werd Supatra Sasuphan (17) uit Bangkok het meest behaarde meisje ter wereld genoemd. Nu gaat ze met een compleet nieuwe look door het leven Ún heeft ze haar grote liefde gevonden.

Supatra lijdt aan het syndroom van Ambras, ook wel bekend als het weerwolfsyndroom. Dat betekent dat ze al vanaf haar geboorte extreem behaard is. Van haar armen, benen en rug tot zelfs haar gezicht.

In haar vroege kinderjaren bereikten die fijne lanugoharen een lengte van ruim tien centimeter. Zeven jaar geleden kreeg ze een vermelding in het Guinness Book of Records als 'harigste tiener'. ,,Deze aandoening maakt me speciaal. Dit is de gelukkigste dag uit mijn leven", verklaarde de Thaise toen. ,,Sommige mensen proberen heel hard om een wereldrecord te vestigen, maar ik moest gewoon enkele vragen beantwoorden. Eigenlijk voel ik me ook niet anders, ik heb bijvoorbeeld veel vriendjes op school."

Ze vervolgde: ,,Ik ben wel eens gepest geweest. 'Apenkop' of 'Chewbacca', riepen ze dan. Maar daar zijn ze intussen mee gestopt. Ik ben het inmiddels al zo gewend dat ik al dat haar niet meer voel. Als het echt lang hangt, is het soms wel moeilijk om te kijken."

Tot nu toe blijft het syndroom onbehandelbaar, zelfs een laserbehandeling leverde niet het gewenste resultaat op. Het haar groeide zelfs sneller en dikker terug. Onlangs deelde het meisje een foto van haar gezicht zonder haar. Ze scheert haar gezicht sinds ze met de liefde van haar leven trouwde. ,,Ik hoop dat er ooit een remedie tegen gevonden wordt."

Er zijn wereldwijd ongeveer vijftig gevallen van aangeboren uitgebreide hypertrichose bekend.
Foto