Het is een opvallend gezicht: een vrouw leunend op een rollator boven op de openstaande hefbrug in Aduard. Een toevallige voorbijganger maakte vrijdag aan het eind van de ochtend een foto van dit tafereel. De grote vraag is: wat ging er mis?

De vrouw die vastzat op de brug heet mevrouw Derksema. Ze zegt dat ze slecht ter been is en zich niet snel kan voortbewegen. 'Ik had gekeken of er een boot aankwam, maar volgens mij kwam die niet', zegt ze. Ze was gestruikeld, lag midden op de brug en kon niet omhoog komen.

'De brugwachter heeft niet gezien dat ik op de brug lag. Ik heb rustig gewacht tot de brug weer naar beneden ging', zegt Derksema. Intussen kon ze wel weer overeind komen. Daarna is ze geholpen. 'Pas de tweede of derde auto die voorbij kwam, stopte om te helpen.'

Derksema zegt dat ze geen moment in paniek is geweest. 'Ik denk dat het maar goed is dat ze me niet hebben gezien, anders was de kapitein of de brugwachter misschien in paniek geraakt.' Later kreeg ze een bloemetje van Rijkswaterstaat en van de provincie.

De brug wordt vanaf de sluis bij Gaarkeuken in opdracht van Rijkswaterstaat bediend door medewerkers van de provincie.

Die medewerkers verwijzen vragen van RTV Noord door naar Marleen Wilschut, woordvoerder van Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Wilschut 'Wij vinden dit heel vervelend voor mevrouw, dit had niet mogen gebeuren'.
De hefbrug wordt op afstand in de gaten gehouden met camera's. Hoe de bediener van de brug de vrouw over het hoofd heeft kunnen zien wordt uitgezocht.
Foto