Een stroper viel ten prooi aan de troep leeuwen waarop hij jaagde in een privéreservaat in Zuid-Afrika. De leeuwen aten de stroper grotendeels op. Zijn hoofd lieten ze liggen.

Het incident vond na zonsondergang plaats in het Ingwelala privénatuurreservaat in Hoedspruit, net buiten Phalaborwa, Zuid-Afrika. De stroper zou nog om hulp geschreeuwd hebben, maar tevergeefs. De leeuwen vielen de stroper aan en aten zijn lichaam op, voordat ze werden weggejaagd.

Het kostte de politie moeite om de identiteit van het slachtoffer vast te stellen, omdat hij geen identificatiebewijs bij zich had. Eerst werd gedacht dat de man een medewerker van het reservaat was, maar deze kwam niet veel later levend aan bij het reservaat. Daarna dacht de politie al snel aan een stroper, ook omdat zij een jachtgeweer vonden bij wat over was van het lichaam.

De Britse wildfotograaf Charlie Lynham (59) woont dichtbij het reservaat en fotografeert de groep leeuwen al jaren. Hij kwam aan bij het hek van het reservaat vlak nadat de hulpverleners het terrein op waren gestormd. Hij zegt: ,,Het zou zomaar kunnen dat dit een geval is van een gepaste straf.'' Lynham meent dat de stroper illegaal het terrein betrad en daar zijn verdiende loon heeft gekregen. ,,Leeuwen zijn in het daglicht helemaal niet zo gevaarlijk. In het donker is dat een ander verhaal.''