Een 69-jarige man is deze week overleden na een bizar ongeval in Antwerpen. Mustafa Belhadj was op weg naar de bakker toen hij werd verpletterd door een bankstel. Vijf dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Duizend vragen heeft de familie Belhadj over het onwaarschijnlijke ongeval waarbij hun vader Mustafa om het leven kwam. Mustafa was vorige week vrijdag op weg naar een bakker in Antwerpen-Noord. Hij wandelde de hoek van de straat om en werd ineens bedolven onder een bank die naar beneden viel. Twee verhuizers lieten de tweezitter vallen.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Vlakbij de woning waar de verhuizers op de eerste verdieping bezig waren, staat een politiecamera. Woordvoerder Wouter Bruyns: ,,De beelden zijn opgestuurd naar de recherche die controleert of het ongeval gefilmd is. Dat is niet automatisch zo want de camera draait rond. Verder zoeken we ook uit wie de verhuizing uitvoerde en of er voldoende beveiliging was. Ik kan daarover geen details geven.

Dochter Ouarda en haar familie leefden vijf dagen met de hoop dat vader Mustafa het toch zou halen. Woensdagnacht moesten zij die hoop laten varen. De zware verwondingen, waaronder twee gebroken nekwervels, werden Mustafa fataal.

Volgens getuigen was het voetpad niet afgezet met kegeltjes of een rood-wit lint. Er stonden geen verkeersborden die voetgangers waarschuwden. Waarschijnlijk probeerden de twee verhuizers de bank met een touw tot op de eerste verdieping te trekken, maar verloren zij de controle en stortte de bank naar beneden.

Ouarda: ,,Hoe het gebeurd is, blijft voor ons een raadsel. Die verhuizers hebben een stommiteit begaan die nu het leven kost aan een rustige, gezonde man als mijn vader. Hij was in twintig jaar niet meer bij de dokter geweest. s Morgens ging hij dikwijls naar de bakker terwijl moeder thee zette en zij wat later samen konden ontbijten. Alle dagen was hij bezig in zijn tuin. Als gepensioneerd metaalarbeider genoot hij van zijn oude dag in een wijk waar iedereen hem kende. Hij zag uit naar mijn bevalling die voor deze week is uitgerekend. Ik hoop dat vader ergens hierboven meekijkt dat alles goedkomt met zijn derde kleinkind.