De Nieuw-Zeelandse bevolking, beter bekend als Kiwis, heeft er genoeg van dat ze geen plaats krijgen op de vele wereldkaarten. Premier Jacinda Ardern heeft zich daarom achter #getNZonthemap geschaard, een campagne met een knipoog van de toeristische dienst van Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland mag dan geen groot land zijn, toch heeft het al heel wat bereikt. Zo was de eilandenstaat het decor voor verschillende Lord of the Rings-films en beklom Edmund Hillary als eerste de Mount Everest. Voorlopig leveren deze inspanningen nog maar weinig erkenning op. Landen als Amerika en Groot-Brittanni durven de kiwis al eens van de wereldkaart te knippen.

Om de bevolking en Nieuw-Zeeland meer op de kaart te zetten heeft de toeristische dienst de hashtag #getNZonthemap gelanceerd. We zijn groter dan het Verenigd Koninkrijk, hebben een meer zo groot als Singapore en een langere kustlijn dan Californi, klinkt het. Volgens comedian Rhys Darby is het dan weer een grote samenzwering, erger dan de maanlanding en het monster van Loch Ness.