Vanuit Biddinghuizen gaan ze de hele wereld over, de grote dure modelauto's van Big Scale Cars. De modellen zijn uniek, ze worden met de hand gemaakt en worden gebouwd in de schaal 1/8 en 1/4. Door deze grote schaal zijn ze zeer zeldzaam.

Sebastiaan Pot maakt de modellen. Vooral het uittekenen op de computer is specialistisch werk. Daarna worden de onderdelen 3D geprint en in elkaar gezet. Voor de prijs van een schaalmodel koop je ook een leuke echte auto. De modellen zijn te koop vanaf 20.000 euro. Toch zijn er voldoende liefhebbers voor. De meeste klanten komen uit Dubai en Monaco, maar er zijn ook auto's gemaakt voor mensen in Canada en Duitsland. Klanten willen vaak een replica van een echte auto die ze in hun bezit hebben. Die kan op aanvraag precies nagemaakt worden.

In de galerij in Biddinghuizen staan een aantal auto's opgesteld. Hier kun je zien dat de auto's met oog voor detail zo accuraat mogelijk worden nagemaakt. Zo worden de stuurwielen van hout gemaakt en wordt er lamsleer gebruikt voor de bekleding van de stoelen. Zelfs het sleuteltje ontbreekt niet.

Van de allergrootste modellen heeft Sebastiaan Pot er nu zes gemaakt. Hij is van jongs af aan al gefascineerd door auto's. Op zijn dertiende begon hij met 3D tekenen en daar kwam later het echte bouwen bij. Hij droomt ervan om uiteindelijk een exclusieve auto te kunnen rijden. "Daar moeten we nog even flink hard voor werken, maar dat gaat hopelijk nog een keer komen."
Filmpje