Eind mei werden verschillende passagiers onwel op een Transavia-vlucht van Gran Canaria naar Schiphol door een onwelriekende man, waardoor het vliegtuig een tussenlanding moest maken. De man in kwestie blijkt nu te zijn overleden aan de oorzaak van die stank.

Op vakantie liep Andrey Suchilin [58] een ernstige bacterile infectie op. Daardoor zou de Rus necrose hebben gekregen: afstervend lichaamsweefsel dat erg onprettig ruikt. Na de noodlanding in Faro werd hij opgenomen in het ziekenhuis en al snel overgebracht naar de intensive care. Daar overleed hij nadat hij in coma was geraakt.

De vlucht van de Canarische Eilanden naar Nederland vertrok op tijd. Al snel was de stank niet meer te harden. Eten en drinken werd niet meer aan Suchilin geserveerd en hij bracht zelfs enige tijd op het toilet door.

Uiteindelijk kozen de piloten ervoor om een noodlanding te maken in het Portugese Faro, waar de Russische reiziger door medisch personeel in een ambulance werd getild. Transavia bevestigde tegen Editie NL dat de tussenstop werd gemaakt, maar kon om privacyredenen verder niks zeggen over de toedracht.