In de buurt van Rotterdam heeft een vrachtwagenchauffeur een auto tientallen meters vooruit geduwd met zijn bumper. Volgens zijn werkgever is de trucker een held. Hij zou met zijn actie een levensgevaarlijke situatie hebben voorkomen.

De chauffeur van het Hoofddorpse vrachtwagenbedrijf reed over de snelweg, toen er van rechts werd ingevoegd op de tweede rijstrook. De auto zat te dicht op de vrachtwagen en belandde tegen de bumper.

Toen de trucker doorhad wat er gebeurde, besloot hij de vrachtwagen langzaam uit te laten rollen terwijl de auto werd voortgeduwd. "Bij zo'n botsing moet je uitrollen en niet abrupt remmen", zegt een medewerker van het bedrijf tegen NH Nieuws. "Dan gaat de auto tollen op een snelweg en dan heb je echt levensgevaarlijke situaties."

Volgens het bedrijf heeft de chauffeur met de actie veel erger weten te voorkomen. "Wij zijn trots op hem."

Op internet zijn ook negatieve reacties op het handelen van de chauffeur te lezen. "Ik heb dit zien gebeuren. Dit was geen snuggere chauffeur, als je 500 meter doorrijdt met een Golf dwars ervoor", zegt iemand. Anderen nemen het wel op voor de man. Ze vinden dat vrachtwagenbestuurders de ruimte moeten krijgen.

De politie kan vanavond niks zeggen over het incident, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond. De bestuurder van de truck zit volgens NH Nieuws thuis om bij te komen.
Foto