Verhuizers van bergingsbedrijf Wolves Wierden begonnen dinsdagmiddag tegen vier uur met het leeghalen van Olympic Gym in Hengelo. Dit was in opdracht van de Belastingdienst. Anderhalf uur later konden de verhuizers alles weer uitladen en terugzetten op de plek.

Want ondertussen had de rechtbank in Almelo Olympic Gym Hengelo failliet verklaard. Eigenlijk zou dat faillissement woensdagochtend worden uitgesproken. “Maar omdat de fiscus voor eigen rechter begon te spelen en de sportschool alvast liet leeghalen, heb ik de rechtbank namens Olympic Gym gevraagd om het faillissement vervroegd uit te spreken”, zegt advocaat Eddy Kolkman.

Bij een bankroet hoort een zogeheten ‘afkoelingsperiode’, waarbinnen schuldeisers hun spullen of zaken waarop beslag is gelegd niet mogen afhalen bij de failliet. Kolkman: “Dus alles wat al in de vrachtwagens stond, kon er weer uit worden gehaald en teruggezet op z’n plaats. Het is nu aan curator Philippe Schol wat er mee gebeuren moet.”

Olympic Gym Hengelo ligt al geruime tijd overhoop met de fiscus. In april van dit jaar werd de eigenaar gearresteerd op verdenking van witwassen van criminele inkomsten uit hennepkwekerijen en zwart geld dat omging in zijn sportschool.

Olympic Gym Hengelo kondigde vanmorgen op Facebook aan dat de zaak vandaag zou dichtblijven. Toen de Belastingdienst te kennen gaf de inboedel van de sportschool te willen afvoeren, probeerde Kolkman dat eerst te voorkomen met een kort geding. “Maar dat bleek op een zo korte termijn niet mogelijk, vandaar de faillissementsaanvraag.”

Volgens Kolkman is er een partij die de failliete sportschool wil voortzetten. “De curator zal daar ongetwijfeld mee in gesprek gaan en dan zien we wel wat er gebeurt.”
Foto