Een 23-jarige vrouw, die al een week vermist was, is levend en in goede gezondheid teruggevonden aan de voet van een 70 meter hoge klif in CaliforniŽ, waar ze met haar auto vanaf was gereden.

Ze werd gevonden door wandelaars, die een deel van haar auto uit het water zagen steken en de hulpdiensten inseinden. Ze kon uiteindelijk met een helikopter worden opgepikt en naar het ziekenhuis worden gebracht.

De vrouw, Angela Hernandez, maakte het naar omstandigheden opvallend goed. Ze had zichzelf in leven gehouden door water te drinken uit de radiator van haar auto.

Hoe het kon dat ze aan de flinke val slechts relatief lichte verwondingen had overgehouden is een raadsel. Ze hield er alleen een lichte hersenschudding en een gekneusde schouder aan over. "Meestal overleven slachtoffers van dit soort ongelukken de val niet of ze verdrinken in de oceaan", reageerde de politie. "Ze heeft heel veel geluk gehad."

Ze vertelde de politie dat ze van de weg was geraakt toen ze moest uitwijken voor een dier op de weg. Langs grote delen van de weg, de voornaamste snelweg in het gebied, hebben mobiele telefoons geen bereik, waardoor ze niet voor hulp kon bellen.

De vermissing van de vrouw hield lokale media al de hele week bezig. Ze was op de dag van haar verdwijning wel nog was gefilmd door bewakingscamera's bij een tankstation. Ze was op weg naar haar zus, waar ze nooit aankwam.
Foto