Luchtballonvaarders hebben het in Bokhoven bij Den Bosch aan de stok gekregen met een boer. Het gezelschap landde op zijn weiland, waarna de boer zo boos werd dat de politie erbij werd gehaald. "We hadden het land net opnieuw ingezaaid."

Er zaten negentien mensen in de ballon, schrijft Omroep Brabant. Zij vierden het verjaardagsfeest van een 50-jarige vrouw. "Tot de landing verliep de tocht perfect.(...) Het was geweldig", zegt een nicht van de vrouw tegen de regionale omroep.

Bij de landing ging het mis. Volgens de nicht werden ze gelijk voor van alles uitgemaakt en werd er gedreigd. De piloot zou 112 hebben gebeld omdat de boer ze niet van het veld af liet gaan.

Maar dat noemt de boerin 'kletspraat'. Tegen RTL Nieuws zegt ze: "Natuurlijk was mijn man boos. Er zijn wel woorden gevallen. En wij willen de schade vergoed krijgen. Dat heeft mijn man duidelijk gezegd."

Haar zoon voegt daaraan toe: "We hebben gezegd dat de ballon hier niet weg mocht voordat er schadevergoeding was betaald. De mensen hebben we hier nooit vastgehouden, het was de piloot die zei dat de mensen bij de ballon moesten blijven." De boer vreest dat het gras nu opnieuw gezaaid moet worden. Dat moest door de droogte deze zomer ook al een keer gebeuren en 'kost geld'.

De familie heeft vooral moeite met de grootte van de luchtballon, niet alleen voor het eigen bedrijf, maar ook voor dat van andere boeren, zegt de zoon. "Eerst waren het bakjes met vier mensen, toen acht, zestien... inmiddels kunnen er al 25 mensen in. Die mensen moeten na de landing met een touringcar worden opgehaald. Wat wordt het over een jaar, landt hier dan een Boeing 747?"

De politie bevestigt dat er ruzie is geweest tussen de ballonvaarders en de boer, maar zegt dat het allemaal met een sisser is afgelopen. "Wij hebben bemiddeld tussen de boer en de ballonvaarders, waarna iedereen weer zijn eigen weg is gegaan."

Of de boer nog vervolgstappen neemt, weet hij nog niet, vertelt zijn vrouw. "We vieren vandaag mijn verjaardag, dus we hebben wel wat anders aan ons hoofd. Mijn dag is nu wel verziekt."