Een boer heeft zaterdag rond 19.30 uur een piloot van een luchtballon bewusteloos geslagen, nadat deze in een weiland was geland. Dit meldt de politie maandag.

De piloot van de luchtballon landde, vanwege de windrichting, op een andere locatie dan gepland. De ballon landde op het weiland aan de Hazekade van de 47-jarige boer. De boer was echter niet thuis en de piloot trof een afgesloten hek aan waardoor de ballon niet van het land kon worden gehaald om te worden vervoerd.

De boer werd door een buurman over de ballon ge´nformeerd, maar hij gaf aan niet te komen naar zijn land vanwege een feest waar hij was. Passagiers van de luchtballon tilden het hek uit de scharnieren om toch nog de ballon weg te kunnen halen. Nadat een kennis de boer had ge´nformeerd hierover parkeerde deze zijn auto en later een tractor voor het hek zodat de ballon niet weg kon worden gehaald. Even later kwam de boer hard aangereden met zijn auto.

Twee passagiers van de luchtballon die al langs het pad bij het weiland stonden te wachten moesten voor de auto wegspringen om niet te worden aangereden. De boer stapte uit en nog voordat de piloot zich kon voorstellen sloeg hij hem.

De 44-jarige piloot raakte hierdoor even buiten bewustzijn en moest met een ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis. De twee passagiers, een man en een vrouw, hebben aangifte gedaan omdat ze moesten wegspringen voor de auto.

De aangehouden boer was boos geworden omdat het hek zonder zijn toestemming was weggehaald en hij bij een belangrijk feest met familie weg moest. Volgens hem was aan de piloot aangegeven dat de ballon de volgende dag mocht worden weggehaald omdat hij niet aanwezig was en niet naar zijn land kon komen.