Het vinden van een parkeerplek, zeker in grote steden, is soms een hell of a job. Als je bij het inparkeren te maken krijgt met weggebruikers die menen meer recht op jouw ‘plekkie’ te hebben, is een verkeersruzie erg dichtbij. Het laatste gebeurde gisteren in Los Angeles, waar het getouwtrek om een parkeerplaats uitdraaide op een urenlange treiterpartij. Tot groot vermaak van Twitteraars die de parkeerfittie bijna live konden volgen.

Als de bestuurder van de zwarte sedan in de Koreaanse wijk van de Amerikaanse wereldstad een lege parkeerplaats ontwaart, rijdt hij er voorbij, zet zijn richtingaanwijzers aan en wil achteruit inparkeren. De chauffeur van de achteropkomende zilveren auto denkt daar duidelijk anders over en blokkeert zijn manoeuvrerende voorganger.

Een tegenover wonende vrouw, die zich ‘Koreatown neighbour’ noemt, slaat het schouwspel gade en maakt foto’s en een filmpje van de parkeerimpasse. Geen van beide halsstarrige automobilisten geeft een strobreed toe. Terwijl de minuten verstrijken, gaan demonstratief de knipperlichten aan en valt na een uur langzaam de duisternis in.

Zelfs na twee uur lijken de kemphanen niet bereid tot opgeven, ook niet als aan de overzijde van de straat inmiddels een andere plek is vrijgekomen. Het overige verkeer moet zich, luid claxonnerend en het tegemoetkomende verkeer hinderend, langs de onverbiddelijke ‘verkeershufters’ persen. Inmiddels is het donker.

Het Twitter-draadje, met de filmpjes en foto’s van de overbuurvrouw, levert haar meer dan 20,000 likes op. Volgers van het parkeerspektakel, waaronder fotomodel en celebrity Chrissy Teigen, kiezen zelfs partij voor een van beiden. ,,De zwarte auto passeerde de plek bewust, omdat hij achteruit in wilde parkeren. Zilveren auto, je bent een gemene en slechte chauffeur’’, reageert ze.

Als voor de twee auto’s een parkeerplek vrijkomt, lijkt het probleem zichzelf op te lossen. Beide heethoofden parkeren hun voertuig, maar geen van beiden lijkt het lef te hebben uit te stappen. Wellicht bang voor een confrontatie, blijven ze achter hun stuur zitten. Het is de chauffeur van de zilveren auto die uiteindelijk opgeeft en uit de auto stapt.

Tot een lijfelijke confrontatie komt het niet. De maakster van de filmpjes neemt naderhand de moeite om een briefje onder de ruitenwissers van beide auto's te stoppen, met de vraag aan de inmiddels vertrokken touwtrekkers om hun verhaal te doen. Het is de chauffeur van de zilveren auto die er de gein wel van inziet en een komisch verslag doet van het gebeurde.
Foto