Ubergebruikers krijgen voortaan een waarschuwing wanneer ze in- of uitstappen in de buurt van een fietspad. Op deze manier wil het bedrijf voorkomen dat fietsers verrast worden door een plotseling openzwaaiende deur.

Dat meldt RTL Nieuws. Door middel van openbare kaarten weet Uber welke wegen zijn toegestaan voor fietsers. Bij het in- of uitstappen bij zo'n weg krijgt de gebruiker van de app een pushbericht. Onder meer in de Verenigde Staten, Groot-Brittaniƫ en Frankrijk wordt al gebruik gemaakt van deze waarschuwing.

Het is een nieuwe maatregel van het bedrijf om de verkeersveiligheid te bevorderen. Naar aanleiding van een reeks ernstige, in sommige gevallen dodelijke, incidenten, besloot Uber in januari al om onder meer de minimumleeftijd voor chauffeurs te verhogen van 18 naar 21 jaar.

In juni maakten de gemeente en Uber gezamenlijke afspraken over verkeersveiligheid. Zo treedt Uber nog voor het eind van het jaar toe tot de Verkeersveiligheidscoalitie. Alle leden van dit samenwerkingsverband werken samen aan verdere maatregelen om het verkeer veiliger te maken.