Een verkeersregelaar is vorige week bij de A6 in Lelystad door de bliksem geraakt. Tegen RTV Noord zegt Allard Boer dat hij daardoor nog niet recht kan lopen, een ondraaglijke zenuwpijn heeft en spasmen in zijn armen en benen.

''Ik hoorde een knal, zag een lichtflits op mij afkomen en het enige dat ik dacht was: Oh, shit. Dit gaat fout. Daarna ging het licht uit'', aldus Boer uit Oude Pekela.

De Groninger moest het verkeer in goede banen leiden vanwege werkzaamheden op de snelweg. Hij zou werken van 19.00 uur tot 05.30 uur. Toen hij in de avond tot zijn enkels in het water stond door de regen en naar zijn auto wilde lopen, ging het mis.

''Ik hoorde een knetter, draaide mij om, zag de bliksem afketsen op een lichtmast en via het water kwam de lichtbol recht op mij af. Ik ben kwijt wat er daarna is gebeurd.''

De verkeersregelaar is door een voorbijganger gevonden en door de hulpdiensten naar het Flevoziekenhuis in Almere gebracht. ''De arts zei direct dat ik wel tien engeltjes op mijn schouder heb gehad. Ik had gelukkig werkschoenen aan die geaard zijn. Anders had ik deze klap waarschijnlijk niet overleefd. Ik heb toen zo hard zitten huilen. Dat ik nog leef en nog zelf kan ademhalen. Ik ben zo dankbaar.''