Het RTL Nieuws trekt het boetekleed aan richting Drenthe. Gisteren was er in de uitzending een kaart te zien van onder andere de veiligheidsregio's Drenthe en Twente. Maar deze zijn door elkaar gehaald. Hierdoor lijkt het alsof Drenthe in Twente ligt en Drenthe werd aangeduid als Twente.

"We maakten gisteren een domme fout in onze uitzending" staat te lezen op de website van het RTL Nieuws. Bij het artikel staat dat "We ons eerst een potje zijn gaan schamen." Het nieuwsprogramma gaf uitleg over de corona-app die in vijf veiligheidsregio's, onder andere in Drenthe, wordt getest. Daarbij gaf het nieuws een kaartje weer met waar deze veiligheidsregio's liggen. Toen kwam de fout aan het licht.

Vervolgens heeft de zender een slimme draai aan hun fout gegeven. Op de website kan je nu een quiz spelen met Drentse en Twentse vragen erin. Een aantal van de vragen zijn: Waar ligt het circuit waar jaarlijks de TT plaatsvindt? En de vraag waar het nummer 'Wie döt mij wat, wie döt mij wat, wie döt mij wat vandage' vandaan komt.