Een ring van 750.000 euro die een gast in het wereldberoemde Parijse luxehotel Ritz was kwijtgeraakt, is twee dagen later opgedoken in een stofzuigerzak. De vrouw dacht dat een medewerker haar kostbare ring had gestolen, melden Franse media.

De hotelgast uit Maleisië had de ring met een diamant van 6,51 karaat in de kamer achtergelaten, terwijl ze ging winkelen. Toen de ring weg bleek, werd een klacht ingediend en de ring als gestolen opgegeven. De ring werd teruggevonden in een stofzuiger.

Het Ritz ontkent dat er een poging tot diefstal was en spreekt over minutieus speurwerk van het veiligheidspersoneel. ,,Onze gast is blij met het nieuws", aldus het hotel.

Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat het wereldberoemde hotel aan de Place Vendôme dure eigendommen kwijtraakte. Een niet bij naam genoemd lid van de Saoedische koninklijke familie maakte in 2018 melding van diefstal van sieraden ter waarde van ongeveer 800.000 euro uit haar suite. En maanden eerder gingen vijf gewapende mannen er met juwelen ter waarde van meer dan 4 miljoen euro vandoor, die ze uit de etalages van de juwelierszaak in het hotel hadden geroofd.