Vorige week dinsdag heeft een man uit Nieuw Vennep aangifte gedaan van diefstal van tal van goederen uit zijn leegstaande maar recent volledig gerenoveerde woning aan de IJweg. Dakramen, schuifpui, keuken, badkamer, radiatoren, carport en tuinhek waren uit en bij de woning weggenomen.
Donderdag meldde een omwonende dat er mensen op het erf aanwezig waren die mogelijk opnieuw dingen wegnamen. Agenten troffen twee mannen en een vrouw die bezig waren met het wegnemen van dakpannen. Ze verklaarden hiervoor toestemming te hebben van de eigenaar.
Deze werd door de politie gebeld maar verklaarde zeker geen toestemming te hebben gegeven. De verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de twee mannen werken voor een bouwbedrijf en bezig zijn met de verbouwing van de woning van de vrouw in Haarlem.
De vrouw had aangegeven dat ze de dakpannen van het huis aan de IJweg konden halen om te gebruiken voor haar woning in Haarlem. De mannen zijn na verhoor heengezonden, de vrouw is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de vrouw bij de diefstal van de overige goederen uit de woning.