Enkele volgelingen van de cultus van het vliegend spaghettimonster hielden onlangs een processie voor de gebouwen van de Evangelische Omroep in Hilversum. De zogenoemde pastafari hebben andere inzichten over de scheppingsleer en willen EO-leden uit hun onwetendheid verlossen.
Volgens initiatiefnemer Mark Van den Borre hebben de EO'ers zielenhulp nodig vanwege de door de EO aangepaste natuurdocumentaires van de BBC. De omroep verwijderde hierin verwijzingen naar de evolutieleer, maar volgens Van den Borre klopt de christelijke scheppingsleer niet.
Volgens hem heeft de schepper, het vliegend spaghettimonster, eerst een dag nagedacht, vervolgens drie dagen geschapen en daarna drie dagen gerust. Pastafari Pieter Verledens denkt dat deze inzichten voor de mensen van de EO nog nieuw zijn. "Erg jammer, als je bedenkt dat elke laatste drie dagen van de week voor pastafari's religieuze feestdagen, en dus vrije dagen, zijn. En van de biervulkanen en de stripperfabrieken in het hiernamaals weten ze bij de EO ook nog niet, nog maar gezwegen van de lossere normen en waarden." Deelnemers werden geacht te verschijnen in 'rituele' piratenkleding.