De Australiers denken de heersende mottenplaag te kunnen oplossen door de diertjes op te eten. Reden genoeg voor Jean-Paul Bruneteau, een kok van Franse origine, om de eet-eens-een-mot-campagne op te starten. Dat schrijft de Daily Telegraph. Bruneteau verwerkt al zo'n 11 jaar motten in z'n gerechten. Hij haalde zijn inspiratie bij de aboriginies, de oorspronkelijke bewoners van Australië. "De motten smaken als hazelnoot en zijn knapperig als popcorn", zegt de kok. "Je trekt eerst de vleugels uit. Dan gooi je de motten voor zowat drie minuten in de oven nadat je ze met wat olie hebt besprenkeld." Een ander fijn receptje: maal de motten eerst in een blender en strooi ze dan in een omelet of op een pannenkoek. Er is evenwel een keerzij aan al dat lekkers. De motten zitten vol arsenicum; Gevolg van de pesticiden waarmee de gewassen bestrooid worden. Voorts zou een doorsnee mot drie keer meer vet bevatten dan een Big Mac.