Een ongelukkige spermaverwisseling in een Britse vruchtbaarheidskliniek heeft blanke ouders een donkerkleurige tweeling bezorgd. "De gedachte dat ik kinderen met een vreemde man heb, is heel pijnlijk", zei de moeder aan de Britse krant Daily Mirror van dinsdag. "Ik vind het heel erg dat mijn man niet de biologische vader is".
Een staatskliniek in Leeds had het spermastaal met dat van een Aziaat verwisseld. De biologische vader stapte daarop naar het gerecht en eiste de erkenning van zijn vaderschap op. Het echtpaar, beiden 35 jaar, kreeg het bevel om de biologische vader twee keer per jaar te informeren over het welzijn van de kinderen, een jongen en een meisje, en hem een foto op te sturen. Na de uitspraak kon de stiefvader niet anders dan de tweeling formeel te adopteren.
Het echtpaar kreeg de tweeling al zes jaar geleden, maar sprak nu pas de pers toe. Beiden drukken hun liefde voor het tweetal uit. "We zijn het vergeten", aldus de stiefvader. "Voor mij zijn het mijn kinderen. Ik hou oneindig veel van hun en zij van mij".
Het paar heeft ook besloten om de tweeling de volledige waarheid over hun herkomst te vertellen. De kindjes kunnen immers al vragen waarom hun huid "niet zo rose" is als die van hun "ouders".