Een werkloze Japanner vond een leuk cadeautje in zijn brievenbus. Toen hij de bus wilde legen, vond hij 10.890 dollar aan contant geld, daar gebracht door een anonieme gulle gever. De 61-jarige man ontdekte het geld samen met een stukje papier waarop met zwarte pen stond geschreven: "Maak hier alsjeblieft gebruik van in je dagelijks leven."

Maar in plaats van dat de Japanner het advies opvolgde, bracht hij het geld linea recta naar de politie. De afzender heeft nu tot 27 juni om het geld te claimen of het wordt eigendom van de werkloze man.

In de envelop zat naast de brief ook een fotokopie van een kaart van nabij Osaka. Er was echter geen adres gemarkeerd of op een andere wijze iets toegelicht. Volgens de politie heeft de man werkelijk geen idee van wie het geld is.

Het komt in Japan wel vaker voor dat flinke sommen geld anoniem worden achtergelaten in brievenbussen of in openbare toiletten. Het grootste anonieme geldbedrag dat tot nu toe is gedropt in Japan is 108.900 dollar, dat werd gevonden in de brievenbus van een 67-jarige vrouw.