Voor onze eigen gezondheid en die van onze planeet, wordt ons door een aantal geleerden aanbevolen om voortaan insecten en rupsen te gaan eten. Ze beweren dat wij door entomophagie, dat is het eten van insecten, zoals spinnen en sprinkhanen de meest essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Daarnaast zullen we door dit voedsel veel minder last hebben van ongedierte en zullen innerlijke spanningen veroorzaakt door conventioneel voedsel ook beduidend minder zijn. Onderzoekers van de Amerikaanse Ohio Universiteit hebben de insecten beschreven als ‘micro vee’, terwijl de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties eerder dit jaar een speciale conferentie hebben belegd over de voordelen van het eten van insecten. Volgens de natuurkundige en auteur David George Gordon behoren de insecten, nu nog niet maar in de nabije toekomst, tot de meest waardevolste en smakelijke dieren van deze wereld! De Westerse cultuur behoort tot de weinige culturen die er nog geen gewoonte van heeft gemaakt insecten te eten, maar de geleerden denken dat daar gauw verandering in komt. Onderzoekers van de Nationale Universiteit van Mexico hebben inmidddels 1.700 verschillende soorten eetbare insecten gecatalogiseerd in wereldwijd 113 landen.