LONDON - Britse archeologen en historici geloven het raadsel rond de herkomst van Robin Hood grotendeels te hebben opgelost. In een dorpje in de buurt van de stad Sheffield hebben ze de ruïnes van een kleine familieburcht opgegraven. Mogelijk behoorde de woonst toe aan de volksheld. Dat maakten Londense kranten vandaag bekend.
Robin Hood, die het opnam voor de arme mensen, zou de zoon zijn geweest van een Engelse edelman, die streed tegen de Noormannen.
Een onderzoeksteam onder leiding van Steve Moxon van de Universiteit van Sheffield beweert dat de woonplaats van Robin Hood in het graafschap Yorkshire ligt en niet in het woud rond Nottingham. De fundamenten zijn opgegraven in het dorpje Bolsterstone, op 85 kilometer van het legendarische Sherwood Forest. De ontdekking zorgt voor grote ontzetting in de toeristische sector van Nottinghamshire.
De archeologen hopen nu op financiële ondersteuning van de Britse loterij om de opgravingen verder te kunnen zetten. Voorlopig is het onderzoeksteam nog niet op een pijl en boog gestoten, die kan toebehoren tot de volksheld.