Quote tampert:
Zijn jongetjes van 9 nog niet geslachtsrijp ?
Hoe oud ben jij?
Het artikel lijkt zichzelf een beetje tegen te spreken. Kunnen kinderen in die landen ter dood veroordeeld worden, of hanteren die landen gewoon een andere leeftijdsgrens?
Ter vergelijking: in Nederland hebben we dan weliswaar de doodstraf afgeschaft - en volkomen terecht naar mijn bescheiden mening - maar we kùnnen kinderen in uitzonderlijke gevallen wel degelijk als volwassen veroordelen. Als we het over uitzonderlijke gevallen hebben, hebben we het ook over de zwaardere straffen. Een rechter gaat een kind niet als volwassene berechten om het een boete op te leggen, als hij het ook gewoon een jaartje naar een tuchtschool kan sturen. En in Perzië hebben ze - helaas - nog de doodstraf. Daarbij, 26 kinderen op een bevolking van 60 tot 70 miljoen? Dat valt nogal mee, hoor, de algheele gestrengheid van de wet in aanmerking genomen. Daarnaast staat het me bij dat de doodstraf niet toegekend wordt aan
first time offenders, maar enkel bij recidive. Het zullen dus niet allemaal meisjes van negen zijn geweest, maar veel waarschijnlijker oudere tieners die al het nodige op hun kerfstok hadden staan. En als meisjes de doodstraf kregen als ze naar een 'andere man' kijken, dan zouden het er echt wel meer dan zesentwintig zijn geweest. (Over hoeveel meisjes vs. jongens gaat het eigenlijk? We doen hier in Nederland alleen maar verontwaardigd als er vrouwen veroordeeld worden, maar er worden toch echt voornamelijk mannen terechtgesteld, hoor.)
Wat het verschil in leeftijdsgrens betreft: Dat meisjes op hun negende al als volwassene gezien worden, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ze vanaf die leeftijd als volwassene behandeld dienen te worden: als je een meisje van acht een kus op haar bolletje geeft ben je een kindervriend, als je een vrouw van tien een kus op haar bolletje geeft, pleeg je overspel.
Afgaande op de Vox Populi, zoals die o.a. hier op WMR aan het woord komt, worden vrouwen in Nederland nooit volwassen, want ze doen nooit iets waarvoor ze verantwoordelijk gehouden kunnen worden, terwijl mannen blijkbaar al vanaf hun zesde levensjaar volledig toerekeningsvatbaar geacht worden.