Een 51-jarige vrouw uit Stadskanaal heeft bekend dat zij haar man en haar moeder heeft proberen te doden, door hen stelselmatig medicijnen toe te dienen. Zij werd twee weken geleden aangehouden voor poging tot moord, nadat haar echtgenoot met verschillende klachten naar het ziekenhuis was gegaan, en toen bleek dat hij was vergiftigd. De 56-jarige man heeft dit overleefd.
Uit onderzoek van de politie bleek vervolgens dat de vrouw vermoedelijk betrokken was geweest bij de dood van haar moeder. Deze vrouw was in maart gestorven door een vergiftiging. De verdachte bekende na diverse verhoren dat ze sinds 1996 haar 85-jarige moeder om het leven probeerde te brengen, door haar stelselmatig medicijnen toe te dienen. Het lichaam van de vrouw is woensdag opgegraven in het Groningse Onstwedde, en zal worden onderzocht.
Amper twee maanden na de dood van haar moeder, begon ze in mei haar man te vergiftigen. Haar motief is volgens de politie nog onbekend. De moeder en de echtgenoot waren niet ziek toen de vrouw hen onopgemerkt medicijnen toediende. Voorlopig blijft de vrouw in hechtenis.