Quote
Appeltjessgreen:
Quote:
en wij dan? wat denk je dat er in frikadellen, kroketten en dergelijke verwerkt zit? Kwaliteitsvlees? je weet hoe duur goed vlees is, en kroketten en frikadellen zijn dat bepaald niet
Nee daar zit geen kwaliteitsvlees in, gewoon restvlees. Je denkt toch niet dat je hier in Nederland ineens een giftig stukje koe door kan slikken he? XD
Agh het is aan die mensen zelf om die kok te vertrouwen dat ie het kan, daar moet je mensen niet op afrekenen
Letterlijk tekst op Wiki:
"Er werd wel eens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel vind je kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40 %), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen voor de smaak nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kipfrikandellen die tot wel 80% kippenvlees en geen varkensvlees bevatten."