Een postbode uit het Britse Sheffield die zijn werk mee naar huis nam, heeft negen maanden celstraf gekregen. Hij had meer dan 34.000 brieven en pakjes niet bezorgd. De 49-jarige Roger Parkinson had de poststukken opgeslagen in zijn kelder, een achterkamer en een schuur, meldde de Britse krant The Daily Telegraph zaterdag.
Tijdens de rechtszaak bleek dat Parkinson de post niet had meegenomen om er waardevolle dingen uit te halen, maar omdat hij zijn werk niet aan kon. Alle brieven en pakjes waren nog dicht.
Toen de politie zijn huis kwam doorzoeken, bleek dat er poststukken lagen die al vijftien maanden geleden waren verzonden. Er was een vrachtwagen met een laadvermogen van zeven ton nodig om alles naar een postkantoor te brengen.
De postbode zei tegen de rechter dat hij als gevolg van zijn suikerziekte vaak zijn bestelrondes niet kon afmaken en dat hij geregeld overwerkte. Binnen een maand nadat hij zijn baan had gekregen, begon hij al post mee naar huis te nemen. Voordat hij bij de posterijen in dienst kwam, was hij huisman. Echtscheiding dwong hem een baan te zoeken. Toen bleek dat die te zwaar was „stak ik mijn kop in het zand”, zei hij.