Ze mag 'magisch' zijn voor sommigen, maar de muziek van Barry Manilow die 's avonds uit de luidsprekers schalt in een park in een buitenwijk van Sydney om loltrappende jongeren weg te jagen, haalt ook de plaatselijke bewoners het bloed onder de nagels vandaan.
De gemeenteraad in Rockdale, een ten zuiden van Sydney gelegen buitenwijk, besloot een maand geleden voor een proefperiode van zes maanden op volle sterkte hits van Barry Manilow en Doris Day te draaien om jonge autobezitters af te schrikken die zich in het weekend laat in het park verzamelen en voor overlast zorgen.
Volgens loco-burgemeester Bill Saravinovski heeft het experiment succes, en lijken de jongeren weg te blijven. Maar sommige omwonenden zijn minder te spreken over de proef en zeggen dat het getetter van de Manilow-hits 'Copacabana' en 'Could It Be Magic' en de Doris Day-klassieker 'Que Sera Sera', van 21.00 uur tot middernacht elke vrijdag tot en met zondag, hen tot wanhoop drijft en uit hun slaap houdt.
Na klachten van buurtbewoners hebben de plaatselijke autoriteiten de volumeknop iets omlaag gedraaid. Saravinovski zegt dat hij erin kan komen: "Ik kan sommige nummers zoals 'Mandy' ook niet verteren". De gemeenteraad overweegt nu de muziekkeuze aan te passen, en Manilow te vervangen door bijvoorbeeld ABBA of Celine Dion.