ROTTERDAM - Twee mannen kwamen op 40 meter hoogte in een glazenwassersbak hopeloos vast te zitten doordat de stroomkabel voor de bediening van de bak afbrak. De twee konden geen kant meer op.
Het duurde bijna twee uur voordat de brandweer de twee mannen, onder wie een technisch rechercheur van de politie, in veiligheid kon brengen.
De brandweer rukte na de melding onmiddellijk uit. Op de plaats aangekomen kwamen ze erachter dat de ladderwagen te kort was. Een langere ladder die wat hoger kan reiken, was er niet.
Een brandweerman zag kans toch een van de twee mannen uit het bakje te bevrijden. Hij daalde van bovenaf in de bak. Vervolgens bond hij met een tuigje een van de twee inzittenden aan zich vast. Daarna liet hij zich verder naar beneden zakken.
Een half uur later volgde de redding van de andere ongelukkige. De rechercheur voerde onderzoek uit aan de gevel van het gebouw aan de Karel Doormanstraat, omdat daar vrijdag in discotheek Baja aan de overkant een schietpartij had plaatsgevonden. Glazenwassers ontdekten deze week beschadigingen aan de gevel van de flat. Daarop besloot de technische recherche met een medewerker van een glazenwassersbedrijf de gevel te inspecteren.