Chefs van politie in China hebben een forse 'douw' gekregen omdat ze als 'trainings-oefening' een stel acteurs hadden ingehuurd om een bank te beroven zonder dat er verder iemand iets van afwist. Alleen de politiechef en zijn plaatsvervanger van de politie van Zhenzhou wisten dat het om een oefening ging. Alle anderen, inclusief het personeel van de bank, dachten dat het een echte overval was. Vier 'overvallers' stormden het gebouw van de Post Office Bank binnen, ontwapenden de bewaking en eisten dat iedereen op de vloer ging liggen. Ze stalen zelfs de tas van een klant met daarin €20.000,-.
Critici van het hele plan menen dat de opgeroepen politiemensen (die dus niet wisten dat het om een oefening ging) op elk moment hun wapens hadden kunnen leegschieten op de vluchtende 'overvallers', met alle risico's voor zowel de acteurs als de omstanders. Ook het traumatiserende effect op bank-personeel en klanten wekt zorgen. De vier overvallers ontvluchtten de bank naar alle windstreken, maar binnen 2 uur waren ze allemaal ingerekend door verschillende politie-divisies.
Een woordvoerder van de politie verklaarde later dat er géén vooraf bepaald plan voor de oefening bestond. Alles was ter plekke besloten. Het doel was het testen van reactie en coördinatie van de diverse korpsen onderling. Foto