Vijftien met chocolade bedekte illegale verstekelingen zijn gearresteerd toen de chauffeur van een tankwagen met 32 ton chocoladepoeder hen ontdekte bij de Mars-fabriek waar hij zijn lading kwam lossen.

Hoestend en rochelend door het fijne poeder waar ze in verstopt zaten, klauterden de 15 mannen uit de mangaten van de tankwagen, tot aan het kruin bedekt met het fijne poeder.
De politie was gealarmeerd toen de chauffeur op zijn wagen klom om te beginnen met lossen en zijn deksels opende om de maximaal toegestane lading van 25 ton poeder op te laten zuigen door de fabriek, alwaar het spul verwerkt zou worden tot Marsen, Twixen, Snickers en M&M's.

Zo te zien waren ze Engeland binnen gekomen in die wagen en dat kan wel geholpen hebben de hobbelige rit te doorstaan. "De hemel mag weten hoe ze hebben kunnen ademhalen in dat 'fijne poeder' zó fijn dat het gewoon blijft zweven", was het commentaar van een politiewoordvoerder.

De tanker was ongeveer voor de helft gevuld, dus er was genoeg ruimte voor vijftien man. Volgens de politie waren de mannen, in leeftijd variërend tussen 20 en 40 jaar, in goede gezondheid, al hadden ze wel wat moeite met ademhalen na al het stofhappen.

De Hongaarse chauffeur, die de Nederlandse wagen in Holland had opgepikt om deze naar Engeland te brengen, is ook voor verhoor meegenomen door de politie. Foto