Een nieuwe inhaler - genaamd 'Le Whif' - is ontwikkeld door wetenschappers, die toe staat dat chocoladeverslaafden alle genot kunnen beleven, zonder de nodige calorieŽn. Het nieuwe snufje betekend dus dat alle chocolade liefhebbers hun plezier door kunnen zetten zonder aan te komen in gewicht. Het laat gebruikers chocola in ademen om zo hun behoeften te voldoen.
Uitgevonden door Harvard professor David Edwars, komt Le Whif in vier verschillende smaken: framboos, mint, mango en puur. Hij werkte samen met zijn studenten op de Harvard Universiteit om het product te ontwikkelen, geÔnspireerd door de meer extreme kant van eten in de toekomst. "Door de eeuwen heen zijn wij in steeds kleinere porties met kleinere intervallen gaan eten." zo zegt hij. "Het leek ons dat eten op zich meer en meer ging lijken op ademen, dus zo, met een mix van culinaire kunst en spuitbus technologie, hebben we eetgewoontes tot hun logische eindpunt gebracht. We noemen het whiffing."
Het gearomatiseerde poeder zit in een kleine plastic cilinder waarmee gebruikers de stof inademen. De makers zeggen dat de deeltjes chocola te groot zijn om de longen binnen te kunnen of zelfs de longen te kunnen beschadigen. Ze geloven dat de chocolade inhaler de eerste stap is in een gastronomische revolutie.
Tom Hadfield, lid van Le Whif team, zegt: "Als je voedsel inhaleert, wil je niet dat er deeltjes zijn die je longen binnengaan. Maar gelukkig zijn deze te groot om dat te doen, daarnaast hebben we een speciaal mondstuk ontworpen die het inademen van de delen tegen gaat.
Het vult je hele mond met pure chocola, het smaakt erg goed." Er zitten ook geen calorieŽn in de inhaler, dus het kan makkelijk worden gebruikt als een dieetmiddel.
"Maar chocola is alleen nog maar het begin, later zullen we nog meer typen voedsel onthullen die ook in te ademen zijn. Twee Michelin sterren chef Thierry Marx is met ons aan het helpen te ontwikkelen van maaltijden, zoals een mintsmaak-inhaler die naast zijn lamschotels gaat. Uiteindelijk zouden we zo een driegangen menu kunnen creŽren. De inhalers zullen vanaf 29 april in de winkel liggen en gaan 1,5 pond (1,66 euro) kosten. http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01382/whiff_1382442c.jpg" target="_blank">Foto