In Amerika worden regelmatig fastfood bedrijven aan de schandpaal genageld vanwege de te calorierijke porties. Bij Denny’s Beer Barrel Pub in Clearfield in de Amerikaanse staat Pennsylvania trekken ze zich daar niets van aan en hebben ze een hamburger van 5 kilo tot gastentrekkend signatuurproduct verheven.

Het kan altijd groter lijkt het credo van eigenaar Dennis 'Denny' Liegey. Het bedrijf is wereldberoemd vanwege de grote hamburgers die het serveert onder de naam Hamburger Challenges.

Het eetfestijn begint met een two-pounder, een hamburger van toch zeker 800 gram vlees, uiteraard met een broodje, groenvoer, sauzen en kaas. Binnen een uur tot de laatste kruimel opeten en je hoeft maar de helft te betalen. Je krijgt bovendien een T-shirt dat je de ‘uitdaging’ hebt volbracht. Op de website van het bedrijf is te lezen dat toch weer elke week hamburgerliefhebbers de uitdaging aangaan.

Het bedrijf staat echter vooral bekend vanwege de Beer Barrel Belly Buster. Een broodje met een hamburger van bijna 5 kilo, 25 plakken kaas en het nodige groenvoer. In totaal goed voor een broodje van twintig Amerikaanse pond (negen kilo).