In het Engelse Sheffield opent aanstaande maandag een nieuw kantoorgebouw, met de naam Electric Works. Op zich niets bijzonders. Wat het gebouw wel opmerkelijk maakt, is de 26 meter lange glijbaan in het pand. Het is het tweede pand van een serie van vijf op de 'Digitale Campus' in deze plaats.

Toby Hyam, een directeur van Creative Space Management, de ontwikkelaar van het gebouw, is apetrots. "Het is het eerste kantoorgebouw in het Verenigd Koninkrijk met een permanente reuzeglijbaan voor de gebruikers van het pand."

Hyam voegde er wel aan toe dat de glijbaan niet voor het publiek bestemd was. Bezoekers van bedrijven in het pand zijn daarentegen welkom om de zeven seconden durende rit te ervaren.

Het gebouw is ontworpen voor bedrijven met een maximum van 75 werknemers. In totaal kunnen er 400 mensen hun werkplaats vinden. Het zijn voornamelijk bedrijven in de creatieve en digitale sector wie tot de doelgroep van Creative Space Management behoren.

De glijbaan zelf is het werk van het Duitse bedrijf Wiegandslide. Zij hadden ervaring met het plaatsen van glijbanen in gebouwen; de Tate Modern Art Gallery heeft ook kennis mogen maken met deze snelle manier van transport.