Op spoedoperaties na wordt er voorlopig niet geopereerd in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Personeel van de OK heeft donderdagmorgen namelijk in een van de operatiekamers een lieveheersbeestje aangetroffen.

PatiŽnten die donderdagmorgen nog zijn geopereerd, lopen volgens het ziekenhuis een zeer gering risico en worden nu uit voorzorg met nog meer aandacht gevolgd.

"Om het zekere voor het onzekere te nemen zijn de OK-ruimtes gesloten," zegt SKB-voorlichter Maarten ten Voorde. "We willen geen enkel risico nemen. Dat betreft alleen de reguliere operaties. Voor spoedoperaties is ťťn operatiekamer beschikbaar."

De laatste operatiekamer kan gebruikt worden omdat het gescheiden is van de andere en niet gebruikt maakt van hetzelfde luchtbeheerssysteem.

"Wij zullen onze uiterste best doen om de geannuleerde operaties op zo kort mogelijke termijn alsnog in te plannen," zegt Johan Wagenaar, interim-voorzitter van de raad van bestuur van het SKB. "Uiteraard willen wij ons voor deze uiterst vervelende situatie verontschuldigen ten opzichte van onze patiŽnten, maar vragen begrip voor het uitgangspunt dat operaties in het SKB slechts doorgang kunnen vinden wanneer de veiligheid van patiŽnten volledig gegarandeerd is."