Een bekend plaatje: Amerikanen die met hun laptopje in een koffiebar zitten te werken. De laptoppers nemen ruimte in en gebruiken stroom, maar bestellen vrijwel niets. Koffietenten in New York pikken het niet langer. Dit signaleert The Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant zijn ze de afgelopen tien jaar zo ongeveer met elkaar vergroeid, de koffietentjes en laptop-kijkende New Yorkers. Maar de de liefde van bareigenaren voor de laptoppers is bekoeld. In veel van deze cafés is het draadloze internet gratis, maar voedsel en drank uiteraard niet. De computeraars zitten echter vaak uren achter hun draagbare computer, waarbij ze slechts één kopje koffie bestellen.
Wellicht een charmant beeld, maar het brengt geen geld in het laatje. Laptoppers nemen ruimte in en gebruiken stroom. Ook bezetten ze plekken waar anders lunchklanten zouden zitten.
Vandaar dat, volgens de Amerikaanse zakenkrant, de koffietentjes nu actie ondernemen. Verschillende bars verbieden het gebruik van laptops tijdens lunchtijd. Anderen hebben een totaalverbod op computers in de zaak.