Letterlijk stront aan de knikker in een populaire pub in Sydney. Een vrouw werd er hevig ziek na het eten van een ijsje. Uit onderzoek bleek dat het ijsje menselijke uitwerpselen had bevat. Het lijkt erop dat er kwaad opzet in het spel is. Jessica Whyte en haar familie dagen de pub voor de rechter en eisen volgens de manager van de pub een schadevergoeding van een miljoen Australische dollar (zo'n 520.000 euro). Begin oktober gingen Jessica en Stephen Whyte met hun drie zonen in een pub van een hotel aan het strand van Coogee (een oostelijke voorstad van Sydney) naar de finale kijken van de NRL, de Australische rugbycompetitie. Meteen waren er al problemen, want ze moesten drie keer vragen aan het personeel om het geluid van de televisie harder te zetten zodat ze de wedstrijd konden volgen. Toen de kinderen om een ijsje vroegen, bleek dat enkel een ijsje voor volwassenen op de kaart stond en dat kostte maar liefst 19 dollar (zo'n 10 euro). Vloekend stapte Stephen Whyte de pub uit op zoek naar een goedkoper ijsje voor zijn kinderen. Toen liep het pas helemaal mis bij de rest van het gezin. Zogezegd om de misverstanden van eerder op de middag goed te maken, kregen ze een gratis ijsje 'on the house' aangeboden. Dat bleek een vergiftigd geschenk, want meteen na het eten ervan werd de moeder erg ziek. "Gelukkig proefde ik eerst van het ijsje", vertelt Jessica Whyte. "Er waren vier bollen ijs in de beker: vanilla, chocolade en hazelnoot. Onderin leek er chocolade te liggen. Toen ik ervan proefde, wist ik meteen dat er iets grondig mis was. De smaak en de stank waren afschuwelijk. Ik spuwde het meteen in een zakdoekje." "Er was geen twijfel over wat het was. We werden alledrie hysterisch en één van mijn zonen riep tegen het personeel: "Jullie hebben mijn moeder stront laten eten". We dienden meteen klacht in bij de politie. Daarna lieten we het staal onderzoeken en de resultaten van het lab waren duidelijk: er zaten wel degelijk menselijke uitwerpselen in ons ijsje. Vreselijk. Het is ons zeker niet om geld te doen, maar we willen absoluut vermijden dat iemand anders dit overkomt." Stephen Whyte belde eerst naar de pub om uitleg te vragen. "Toen de baas me toen probeerde om te kopen met 5.000 dollar (zo'n 2.600 euro) was voor ons de maat vol." Het hotel hangt nu een proces en een schadevergoeding van 1 miljoen Australische dollar boven het hoofd. De baas verdedigt zich. "Het gaat hier meer dan waarschijnlijk om industriële sabotage. We blijven het volste vertrouwen behouden in de hoge kwaliteit van het eten en de hygiëne van onze keuken."