Er is weer gedoe over de oranje Bavaria-jurkjes. In Johannesburg kon een groep vrouwen gekleed in de jurkjes vertrekken nadat ze tijdens Nederland-Denemarken in opdracht van Bavaria een dansje deden. Budweiser is de officiele biersponsor van het WK, en daarom worden andere merken niet toegestaan. En dus werden de 'Bavaria-babes' het stadion uitgezet. De bierbrouwer vindt het allemaal nogal overdreven. "Ze zagen er toch geweldig uit, daar was toch niks mee. "Maar gek genoeg staat op de jurkjes geen een keer de naam Bavaria, zegt de bierbrouwer. "Er staat op de achterkant alleen een logo. De FIFA concludeerde dat het niet om één van de geautoriseerde WK-logo's ging en besloot dat de oranje jurkjes niet meer welkom waren in het stadion." De dames gekleed in de Dutch Dress kwamen vermomd binnen als Deense supporters, volgens De Pers. "De helft van ons leger dat gekleed was in de oranje jurkjes werd onderschept in de fanzone en uitgezet. Maar wij waren gekleed als Denen en kwamen binnen", zei één van de dames in de krant. Volgens eigen zeggen vormen de dames een Amsterdams dispuut, A.D.S.T.I.T.I.T. De Dutch Dress van Bavaria kwam rond het oefenduel Nederland-Mexico in Freiburg ook al in het nieuws. Toen konden de KNVB en Heineken, sponsor van de voetbalbond, de jurkjes ook niet waarderen.
Ook de bierpetten van bierbrouwer Heineken zijn niet welkom in de stadions. De hoofdsponsor Budweiser en de sponsorrichtlijnen schrijven voor dat andere merken geweerd worden.
De dames hebben in ieder geval veel aandacht gekregen. Filmpje van de dames. Update; Drie dames zijn aangehouden???? De FIFA zou volgens sommigen zelfs even hebben overwogen de meiden de jurken uit te laten trekken. De officials realiseerden zich waarschijnlijk dat zo'n actie nog meer publiciteit zou opleveren.