Een Duitse filmmaker heeft zijn critici letterlijk een pak rammel gegeven. Uwe Boll ging zaterdag in de boksring in gevecht met vier filmjournalisten, die op zijn uitdaging waren ingegaan.
De 41-jarige regisseur en amateurbokser Boll, die veel van zijn afgekraakte films baseert op computerspelletjes, was na afloop van de strijd in Vancouver te spreken over de critici. "Nu houd ik van ze. Iedereen in de ring toonde dat hij ballen had. Niemand dook weg."
Minder was Boll te spreken over de artikelen van de verslaggevers, die zijn films niet eens zouden hebben gezien. Bovendien begrijpt hij niet waarom zijn horrorfilms worden gemeten naar artistieke maatstaven. "Als je een film maakt als 'House of the dead' -een zombiefilm- wat verwachten ze dan? 'Schindler's list'?"
Jeff Sneider, die schrijft voor de Amerikaanse website aintitcool.com, deed zijn beklag nadat hij knock-out was gegaan. Boll zou de filmjournalist hebben verteld dat het gevecht een farce zou zijn. "Maar toen begon hij mijn hoofd in elkaar te beuken. Dit kan dan wel een pr-stunt zijn, maar ik wil niet onophoudelijk op mijn hoofd worden geslagen."
Boll wordt wel vergeleken met Ed Wood (1924-1978), die bekend staat als 'slechtste filmmaker aller tijden'. Op internet staat een petitie waarin hij wordt opgeroepen op te houden met filmen.