Trigger, het beroemde opgezette filmpaard van wijlen Roy Rogers, heeft tijdens de veiling in veilinghuis Christie's maar liefst 266.500 dollar opgebracht. Zijn zadel, een Edward H. Bohlin westernuitvoering, verwisselde zelfs voor nóg meer geld van eigenaar, maar liefst 386.000 dollar.
Het paard Trigger was in eigendom van filmster Roy Rogers. De opvallende palomino speelde mee in alle films van Roy Rogers, maar liefst 188, en kende allerlei trucjes, zoals tellen, op deuren kloppen en lopen op zijn achterbenen. Hij stond bekend als het 'slimste filmpaard ooit'. Het trio Rogers, zijn vrouw en Trigger werden in de jaren '50 wereldberoemd met hun tv-shows en tournees door de Verenigde Staten.
Toen Trigger in 1965 één dag voor zijn 31e verjaardag stief, liet Rogers het dier opzetten. Het kwam in een museum terecht dat kortgeleden zijn deuren moest sluiten. Veilinghuis Christie's veilde Trigger, inclusief een aantal interessante stukken.
Alle items, zoals de eerste gitaar van Roy Rogers, zijn eerste laarzen en zonnebril, gingen voor een hogere prijs weg dan ervoor werd gecalculeerd. Tijdens de veiling ging een oude auto van Rogers, een Pontiac Bonneville uit 1964, van de hand voor de prijs van 254.000 dollar. De auto had een interieur met handbewerkt leder, en alles was ingelegd met honderden zilveren dollars, hoefijzers, miniatuurpaarden en geweren. De versnellingspook bestond uit een heus paardenzadel. De waarde van de auto was vooraf 100.000 dollar lager geschat dan de uiteindelijke verkoopprijs. Klik hier voor foto's van Trigger en de exclusieve geveilde stukken.