De Britten hebben weer een nuttig onderzoekje gedaan. Daaruit blijkt dat veel mannen niet heel erg relaxt op de passagiersstoel zitten wanneer een vrouw achter het stuur zit. Tien procent van de mannen heeft weleens naar het stuur gegrepen om een aanrijding te voorkomen en twintig procent geeft aan nooit relaxt te zijn wanneer de vrouw rijdt.
Uit het onderzoek van marktonderzoeksbureau OnePoll.com blijkt dat het merendeel van de mannen denkt dat zij betere automobilisten zijn dan hun vrouwen. Naar eigen zeggen concentreren de mannen zich beter op het verkeer, spelen sneller in op verschillende verkeerssituaties en hebben en beter reactievermogen.
Twintig procent van de mannen heeft weleens ruzie gehad met zijn partner over het autorijden. Het grootste verwijt van de mannen aan het adres van de vrouwen is dat ze te snel zijn afgeleid door kinderen en/of andere weggebruikers. Top-10 van klachten over de vrouwen: 1. Slechte concentratie. 2. Te laat remmen. 3. Schokkerig gas geven. 4. Over de belijning rijden. 5. Te weinig afstand houden. 6. Te hard remmen. 7. Kloten met de audio. 8. Geen richting aangeven. 9. Te hard rijden.
10. Te lang op de rechter (UK) rijstrook blijven hangen. Toch blijft het vreemd, want mannen parkeren beter en rijden ook geen kilometers lang met een lijk op de motorkap (om maar wat te noemen) en desondanks betalen we meer premie voor onze autoverzekering.